BlessZone
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Go down
avatar
Admin
Posts : 20
Join date : 2020-04-10
Age : 17
Location : Ploiesti
View user profilehttps://blesszone.forumgamers.net

Regulament Departamente  Empty Regulament Departamente

Fri Apr 10, 2020 9:36 pm
Reguli generale

Membrii factiunii sunt obligati sa respecte atat regulamentul departamentelor cat si regulamentul general al serverului, in cazul incalcarii unei reguli severe din cadrul regulamentului general al serverului riscati sa fiti sanctionati cu FW / Uninvite. Daca faceti parte dintr-o factiune si cineva va face reclamatie pentru limbaj, dm sau alte lucruri care pot fi sanctionate cuFaction Warn, adminii vor fi obligati sa inchida reclamatia fara sa actioneze in niciun fel si sa-l anunte pe reclamant sa va reclame la factiune.

● Spam-ul si Caps Lock-ul pe chat-ul factiunii (/r sau /f) va fi sanctionat cu Avertisment Verbal, Faction Warn sau Uninvite in functie de abaterea voastra.
● Daca nu veti asculta de conducerea factiunii si veti lua in batjocura faptul ca ei au o functie superioara fata de voi si ar trebui sa-i respectati, conducerea factiunii isi va rezerva dreptul sa va acorde sanctiuni.
● Deathmatch-ul abuziv sau Deathmatch-ul abuziv cu Hydra/Hunter vor fi sanctionate cu demitere 30/30 FP pe Abuz de functie, si veti fi banati 14 zile pentru acelasi motiv.
● Folosirea masinilor in scopuri personale este STRICT interzisa, daca veti fi prinsi veti primi Faction Warn.
● Liderul trebuie sa ia cea mai buna decizie si cea mai corecta in functie de situatia prezentata.


» Comportament și Limbaj
● Limbajul foarte vulgar sau folosit in mod abuziv / repetat (spamat) de un membru din factiune va fi sanctionat cu Uninvite pentru Limbaj vulgar in exces cu 30/30 FP indiferent de zilele pe care acestea le are in factiune.
● Comportamentul vostru exagerat poate duce la sanctiuni drastice.
● Comportati-va si raspundeti civilizat cand un jucator va cere sau va intreaba un lucru, spre exemplu cand cineva va intreaba cat costa amenda pentru nos.

Exemple de limbaj față de colegi sau alți jucători sancționabil cu demitere:
● sugi -, fmm, morții mă-tii, muie, să-ți moară familia etc.
● diferitele invenții pentru a modifica înjurăturile precum: pu_la, fememe, mu!e etc.

● Limbajul de acest gen pe chatul facțiunii va fi mereu sancționat indiferent cui este adresat.


» Deathmatch (DM) și Drive-by (DB)
Este interzis DM-ul sau DB-ul fără motiv.
● exemplu de motiv pentru care va este permis sa faceti DM: Trageti dupa un suspect si se baga un jucator fara wanted in fata voastra (in caz de reclamatie trebuie sa detineti dovezile necesare si sa le prezentati, altfel riscati sanctiune).
● Abia dupa ce strangeti dovezile necesare pentru a acorda wanted in cazul in care ati fost atacati de un jucator puteti sa va aparati.
● În cazul în care suspectul se află într-un avion aveți dreptul de a doborî avionul prin drive-by.


» Organizarea Facțiunii
● Liderul împreună cu membrii de rank superior au ultimul cuvânt în luarea oricărei decizii.
● Doar membrii cu Rank 6+ si testerii factiunii respective pot da teste cu aplicanții facțiunii.
● Doar membrii cu Rank 4+ pot organiza antrenamente și activități.
● Membrii care nu ascultă de cei de rank superior pot fi sancționați (sancțiune: faction warn prima abatere, demitere dacă continuă).


» Dovezi
● Toate dovezile de pe server trebuie să includă marcajele serverului cu data, ora, numele jucătorului și al serverului pentru a nu fi considerate dovezi editate. Daca unei dovezi ii lipseste una dintre cele prezentate mai sus va fi considerata editata, iar jucatorul reclamat nu va fi sanctionat indiferent de fapta comisa.
● O dovadă este valabilă cel mult 1 zi (dovezi invalide). Aveți la dispoziție 24 de ore să aduceți dovezi în apărarea voastră, excepție atunci când aveți cerere de inactivitate. În acest caz aveți la dispoziție 24 de ore după expirarea inactivității să prezentați dovezile.
● În cazul dovezilor de pe browser se acceptă numai videoclipuri în care să se dea minim un refresh pentru a demonstra ca dovada nu este falsificata / editata.
● Doveziile de pe alte conturi nu se vor lua in considerare in cazul unei reclamatii (Panel / PM)
● Daca dovezile voastre nu au o calitate video decenta pentru a ne da seama ca jucatorul reclamat a gresit, ne rezervam dreptul de a inchide reclamatia.
● Dovezile incarcate pe site-uri fantome sunt considerate invalide. (Site-uri pentru incarcat: Imgur | Postimage | YouTube).
● Regula asta se aplica membrilor cat si persoanelor care reclama membrii.

● Aveti nevoie de dovada video pentru urmatoarele: Cop Attack / Cop Kill / Runner / Complice / Drive-By.


» Limbajul
● Este interzis să insulți grav, să vorbești vulgar în reclamații.
● Regula de mai sus se aplică inclusiv comentariilor șterse postate în reclamații.


» Promovarea în Rank
Promovarea în rank poate fi făcută manual de către lider in ziua resetarii rapoartelor sau automat de către server după cum e precizat aici.
Daca un membru a primit Faction Warn, durata lui de rank-up se prelungeste cu inca 7 zile.


● Rank 1 => Rank 2 se acorda la 7 zile de la intrarea in factiune  
● Rank 2 => Rank 3 se acorda la 7 zile de la primirea rank-ului precedent daca membrul nu are FW.
● Rank 3 => Rank 4 se acorda la 14 zile de la primirea rank-ului precedent daca membrul nu are FW.
● Rank 4 => Rank 5 se acorda de la 14 zile de la primirea rank-ului precedent daca membrul nu are FW.» Demitere
Faction Punish 0 / 30
Se acordă uninvite fără Faction Punish membrilor care au cel puțin 14 zile petrecute in factiune și își depun cererea de demisie, nu au raportul efectuat , primesc 3/3 Faction Warn, etc. (un jucator nu se poate demite la cerere cu reclamatie deschisa in cadrul factiunii, altfel liderul risca sanctiuni in functie de abateri).

Faction Punish 30 / 30
Orice membru care nu are minim 2 săptămâni în facțiune va fi demis cu Faction Punish 30.
-- pot exista anumite excepții în care jucătorii pot ieși fără Faction Punish; aceste excepții fiind stabilite de către manageri.

În cazuri speciale se poate acorda Faction Punish 30 și membrilor care au peste 2 săptămâni în facțiune.
● membrii banați pentru coduri sau TeamViewer vor fi demiși întotdeauna cu FP 30/30.
● membrii cu interdicție care reușesc cumva să intre într-o facțiune vor fi demiși întotdeauna cu FP 30/30.
● membrii care abuzează de funcție (acordă multiple wanteduri fără dovezi, acordă multiple amenzi fără dovezi, omoară aiurea multipli suspecți cu wanted, confiscă aiurea multiple licențe, trag aiurea cu aeronavele de la NG, etc.) vor fi demiși întotdeauna cu FP 30/30 cât și banați 14 zile pentru 'Abuz de functie'.

● În cazul în care ați primit ban 3 sau mai multe zile veți putea rămâne în facțiune doar dacă sunteți debanați printr-o cerere de unban sau donand pentru scoaterea acestuia, daca au trecut 3 zile de cand sunteti banati, veti fi demisi cu FP in functie de zile pe motiv 'Banned'/'Banat'.


» Altele


Joburi/Evenimente

● Membrii care vin [/duty] la drop sunt sanctionati cu Faction Wan's.

● Acum membrii din departamente pot vinde materialele castigate in giftbox/paint cand sunt off-duty. Nu este permis sa se faca job-ul Arms Dealer. Nerespectarea regulamentului duce la Faction Warn's.

● Este interzis ca membrii sa puna anunt la CNN pentru a vinde materialele. (Faction Wan's).  

● Acum niciun membru din departamente nu au voie sa faca job-urile ilegale (arms/drugs dealer) indiferent de situatie. Se sanctioneaza cu Faction Warn's.

Terenul guvernamental
● Se consideră proprietăți guvernamentale HQ-urile departamentelor [atât exteriorul cât și interiorul acestora] și închisoarea.
● Pe proprietățile guvernamentale au voie doar membrii departamentelor, jucătorii care sunt testați pentru intrarea în departament, suspecții care se predau, sau jucătorii care au fost aduși acolo de un rank superior cu un motiv anume.

Jucătorii care nu au voie să stea pe terenul guvernamental vor fi somați de minim 3 ori la un interval de 10 secune și vor avea la dispoziție 30 de secunde de la ultima somație pentru a părăsi zona, în caz contrar vor primi wanted.

Chatul departamentelor
Chatul general al departamentelor [/d] se folosește pentru a discuta lucrurile importante ce țin de departamente.

Nu se permit (Faction warn dacă continuă):
● întreruperea unui rank superior atunci când acesta vorbește.
● Folosirea emoticoanelor pe [/d] (aici se includ și *smile*, *laugh*, și așa mai departe).
● Miștourile, glumele de prost gust, ironiile, batjocura, comentariile.
● Certurile (sancțiune: faction warn prima abatere, demitere dacă continuă).
● Free chat-ul pe /d.

Vehiculele departamentelor
● Nu sunteti obligati sa anuntati nici cand luati Hydra / Hunter, dar va este recomandat. Exemplu de /d cand luati o aeronava: /d Hydra la mine - suspect aerian fara drept.
Frisking
● Nu e permisă folosirea comenzii pe colegii din departamente fără aprobarea acestora.
● Puteti face controale de rutina (/frisk) pe jucatori doar atunci cand: un jucator este surprins cu arme la vedere intr-o zona populata, un jucator este prins pe contrasens si da /handsup sa-i confiscati permisul, etc.
Nota: Pe jucatorii aflati in jail se poate folosi aceasta comanda indiferent de situatie.

Tazering
● Comanda poate fi folosită pe suspecții cu wanted fara drept de predare sau pe cei cu drept de predare, dar care si l-au pierdut dupa cele 3 somatii (sancțiune: avertisment verbal).
● Comanda poate fi folosită de maxim 5 ori pe același suspect (sancțiune: faction warn).
● Nu aveti voie să controlati un jucător aflat într-un vehicul. Dacă acesta refuză să coboare din vehicul îi acordati kill dupa cele 3 somatii.

Acordarea de wanted
● Nu aveți voie să acordați wanted jucătorilor aflați AFK, excepție atunci când aceștia dețin droguri ori se pun AFK în fața voastră imediat ce au comis o infracțiune (sancțiune: faction warn).
● Wanted-ul poate fi acordat numai pe baza propriilor dovezi (sancțiune: faction warn).
● Suspecții cu wanted care atacă polițiștii vor primi wanted pentru atacarea unui politist si isi vor pierde automat dreptul de predare, urmand sa fie omorati.

● Membrii F.B.I pot face controale de rutina (/frisk) pe jucatori daca: un jucator este surprins cu arme la vedere, un jucator este suspect de posesie de drog-uri sau acesta foloseste de fata cu membrul F.B.I

Somațiile
● Membrii din departamente ce folosesc comanda [/so] aiurea sunt sanctionati cu Avertisment la prima abatere iar daca o folosesc abuziv duce la Faction Warn's.  

● Se iau în considerare doar somațiile adresate specific jucătorului care îi sunt și vizibile.
● Înainte de a sancționa cu wanted un jucător acesta trebuie somat de minim 3 ori, iar în cazul în care jucătorul stă pe loc se așteaptă minim 10 de secunde de la cele ultima somatie înainte de a-l ucide (sancțiune: faction warn).
Notă: Regulile de mai sus nu se aplică în cazul jucătorilor AFK (cu sau fără clepsidră). Daca un suspect cu wanted se afla AFK aveti dreptul sa ii dati kill.

Arestarea
● Daca aveti un suspect cu wanted in custodia voastra sunteti obligati sa ii acordati /cuff si sa anuntati pe /d ca 'X este la mine'. Se accepta si alte formulari, spre exemplu: 'X se afla in custodia mea'. (sancțiune: avertisment verbal).
● Înainte de a omorî un jucător cu wanted care are drept de predare acesta trebuie să fie somat de minim 3 ori să se predea, iar în cazul în care jucătorul este AFK ii puteti acorda kill direct. (sancțiune: faction warn).

Ramming
● Se va folosi în urmărirea unui suspect cu sau fără wanted aflat într-un interior, pentru a vă lua heal atunci când urmăriți un suspect (sancțiune: avertisment verbal).

Wanted clear
● Se va acorda clear numai persoanelor sancționate greșit doar dupa ce ai anunțat pe [/d] (sancțiune: faction warn).
● /d id o sa primeasca clear deoarece nu am dovezi suficiente.
● /d id o sa primeasca clear deoarece am gresit id-ul.
● /d id o sa primeasca clear deoarece am gresit wanted-ul.
● Inainte de a acorda clear unui jucator, trebuie sa faceti poza la mdc-ul acestuia, sa anuntati pe /d, iar abia apoi sa-i acordati clear. Daca jucatorul avea orice fel de wanted inainte sa-i acordati clear, sunteti obligati sa i-l restaurati. (sancțiune: faction warn).

» Ticketing and Confiscating
● Doar membrii departamentelor de poliție (LSPD si LVPD) pot folosi comanda /ticket (sancțiune: faction warn).
● În cazul în care jucătorul trebuie sa plateasca o amenda si refuza sa faca asta va fi sancționat cu wanted de neplată amendă. (sancțiune: faction warn).
● Comenzile ticket și confiscate se vor folosi numai asupra jucătorilor care nu sunt AFK sau se pun AFK intenționat înaintea voastră știind că urmează să fie sancționați (sancțiune:faction warn)

Licența Auto
● Codus Neregulamentar (contra-sens) - 3 ore
Notă: Regula legată de confiscarea licenței auto pentru codus neregulamentar este valabilă doar pentru jucătorii cu nivelul minim 3.(NEW):Nu este permis sa confiscati permise celor care merg pe contra-sens cu vehiculele de tip Bike/Mountain Bike (sancțiune:Faction Warn)Licența de Arme
● Se confiscă doar de catre admini.

Armele
● Se confiscă atunci când armele sunt ținute la vedere într-o zona populata sau jucatorul tine armele indreptate catre un jucator. [excepție evenimente, antrenamente].
● Pot fi confiscate de membrii oricărui departament.

Drogurile
● Se confiscă atunci când se găsește un jucător care să le aibă în posesia sa. Gasiti mai sus toate situatiile in care puteti folosi comanda /frisk.
● pot fi confiscate de membrii oricărui departament.


» Amenzi & Wanted
Amenda
● Sunteţi obligaţi să acordaţi amenzile conform /ticket. Amenzile sunt comutative(se adună), dacă jucătorul a încălcat mai multe reguli de circulaţie, acesta va fi primi o singură amendă.
● Orice amendă pentru un jucător se acorda din lista /ticket, iar in cazul suspendarii permisului o puteti face (level 3+).
● Dacă suspectul este în jail sau a primit 'neconformare ordin', acesta nu va mai primi amendă. Dacă suspectul este AFK, nu avem voie să îi acordăm amenda.

Confiscarea permisului
● Dacă jucătorul este AFK/Sleep oriunde(pe strada, în casa/HQ, jail), nu avem voie să îi confiscăm permisul.


Faruri oprite
● Se consideră că jucătorul are obligaţia de a avea farurile pornite în intervalul 20:00 - 08:00
● Se consideră faruri oprite atunci când stopurile vehicului sunt oprite.
● Se sancţionează cu o amenda din lista [/ticket]


Neconformare ordin
● Se acorda cănd suspectul refuză sa coboare din masină sau când nu opreşte la somaţiile adresate.

Complice
● Dacă pasagerul are wanted, iar soferul nu opreşte la şomaţiile de înştiinţare privind complicitatea lui, va primi wanted complice.
● Dacă şoferul are wanted, iar pasagerul trage pe geam în poliţişti, acesta va primi wanted complice.
● Dacă pasagerul are wanted şi trage în poliţişti, soferul va primi wanted complice.


» Observații

● Dacă suspectul nu răspunde când este întrebat dacă se preda, atunci polițistul are dreptul sa-l omoare. (Dupa 30 secunde)
● Dacă suspectul spune ca nu se preda, atunci polițistul are dreptul sa-l omoare.
● Dacă suspectul spune ca se predă iar apoi fuge pe jos de polițist, atunci polițistul are dreptul sa-l omoare. (Doar daca a fost somat de 3 ori)
● Dacă suspectul spune ca se predă, iar apoi ataca polițistul, atunci polițistul are dreptul sa-l omoare. Dacă suspectul spune ca nu se preda și fuge cu un vehicul, atunci polițistul are dreptul sa-i dea wanted Runner.
● Dacă suspectul nu răspunde când este întrebat dacă se preda (3 somatii) și fuge cu un vehicul, atunci polițistul are dreptul sa-i dea wanted Runner.
● Dacă suspectul ucide un polițist, atunci acesta va primi wanted cu motivul cop kill fără drept de predare.
● Dacă suspectul are wanted (1+) și atacă un polițist, atunci acesta va primi cop attack.


● Suspect = orice civil cu wanted 1+

» Excepții:
Ne rezervăm dreptul de a avea excepții de la aceste reguli. În anumite cazuri sancțiunile pot fi diferite.
Aceste excepții pot fi făcute numai cu permisiunea unui manager.
Daca un politist acorda unui jucator runner si acesta are rank 1, el are dreptul de a merge dupa suspect.
Daca un politist este atacat de un robber / runner si are rank 1, el isi rezerva dreptul de a se autoapara si de a ucide suspectul daca detine dovezile necesare in caz de reclamatie.


» Sedinte
● La o sedinta doar Managerul/Liderul/Co-Liderul o sa vorbeasca, chat-ul factiunii o sa fie dezactivat.
● Daca un membru are o intrebare acesta trebuie sa foloseasca animatia [/wave] si sa astepte.
● Membrul nu are voie sa vorbeasca neintrebat la sedinta. (Sactiune: Avertisment Verbal)


» Extra
● Un membru al departamentului trebuie sa conduca regulamentar (Sanctiune: Faction Warn) (Exceptie: Cand esti on-duty)
● Membrii de rank 5+ pot merge cu masina personala dupa wanted.

» Raportul de activitate
● Police Departament


● Rank 1:  50 runner / 15 tickets / 0 licenses
● Rank 2:  45 runner / 10 tickets / 10 licenses

● Rank 3:  40 runner / 8 tickets / 8 licenses
● Rank 4:  35runner / 6 tickets / 6 licenses
● Rank 5:  30 runner / 5 tickets / 5 licenses

● Rank 6:  10 runner / 0 tickets / 5 licenses
● Helperi/Admini: Raport injumatatit

● Testeri: Raport injumatatit


● Federal Bureau of Investigations


● Rank 1: 60 puncte

● Rank 2: 50 puncte, 4 drugs

● Rank 3: 40 puncte, 3 drugs

● Rank 4: 30 puncte, 2 drugs

● Rank 5: 25 puncte, 1 drugs

● Rank 6: 15 puncte

●Helperi/Admini: Raport injumatatit

●Testeri: Raport injumatatit


● National Guard


●Rank 1: 60 runner
●Rank 2: 50 runner

●Rank 3: 40 runner

●Rank 4: 30 runner

●Rank 5: 25 runner

●Rank 6: 15 runner

●Helperi/Admini: Raport injumatatit

●Testeri: Raport injumatatit

» Legendă
● Exemplu
● Notă
● Atentie
● Exemplu
Back to top
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum